Site icon Editia de Dimineata

National Geographic a renunțat la ultimii săi redactori

National Geographic și-ar fi concediat ultimii redactori din echipă. Nouăsprezece angajați sunt afectați, potrivit Washington Post, celebra revistă urmând să sisteze și vânzările prin chioșcurile de ziare.

Mai mulți membri ai personalului au confirmat vestea pe Twitter.

„Am fost atât de norocos. Am ajuns să lucrez cu jurnaliști incredibili și să spun povești importante, globale. A fost o onoare”, a scris pe Twitter Craig Welch, unul dintre foștii redactori principali ai National Geographic, care acum a devenit senior. Jurnalistul Doug Main a declarat marți pe Twitter: „National Geographic își concediază scriitorii din staff, inclusiv pe mine”.

Scriitori independenți

Viitoarea activitate editorială a organizației va fi realizată în schimb de scriitori independenți și de puținii editori rămași în echipă, a relatat Post. Ca parte a măsurilor de reducere a costurilor instituite de compania mamă a publicației, Disney, revista, cu memorabila sa margine galbenă, nu va mai fi disponibilă la chioșcurile de ziare din SUA începând de anul viitor, a relatat ziarul.

National Geographic a declarat însă presei că unii scriitori vor rămâne în echipă. Într-o declarație, un purtător de cuvânt al revistei a spus că „National Geographic va continua să publice o revistă lunară dedicată povestirii excepționale pe mai multe platforme cu impact cultural. Schimbările de personal nu vor schimba capacitatea noastră de a face această muncă, ci mai degrabă ne vor oferi mai multă flexibilitate pentru a spune povești diferite și pentru a veni în întâmpinarea publicului nostru acolo unde acesta se află, pe numeroasele noastre platforme. Orice insinuare că recentele schimbări vor avea un impact negativ asupra revistei sau asupra calității poveștilor noastre este pur și simplu incorectă.”

Concedieri peste tot

Această veste vine pe fondul unei serii de concedieri importante care au zguduit industria media în ultimele luni. La sfârșitul lunii noiembrie, CNN a început să concedieze sute de angajați din diferite domenii ale companiei. Aceasta a fost a doua rundă de concedieri pe care compania a efectuat-o anul trecut, după ce a renunțat la platforma de streaming CNN+, în valoare de 100 de milioane de dolari, la doar trei săptămâni de la debut, afectând 350 de angajați.

În decembrie 2022, Jonah Peretti, directorul general al Buzzfeed, a anunțat că 12% din personalul companiei media digitale, aproape 200 de persoane, va fi concediat.

Vice Media, care operează platforme online și de difuzare, a concediat aproximativ o duzină de angajați, iar în luna mai a acestui an a cerut intrarea în faliment.

Sursă The Guardian

Exit mobile version