Site icon Editia de Dimineata

Ne aşteptăm la un sezon greu de gripă

alba24.ro

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, se aşteaptă la un „sezon greu” de gripă, virusul gripal urmând a circula mai repede şi afectând mult copiii.

„Ne aşteptăm la un sezon greu de gripă. Urmărind datele raportate cu privire la cazurile de gripă din emisfera sudică, pe perioada lor de iarnă, se poate spune că sunt multe cazuri mai ales la copii care au fost mai grave decât de obicei, mai numeroase şi care au apărut mult mai repede decât se aşteptau. Aşa încât ne aşteptăm şi noi ca virusul gripal să circule mai repede şi să afecteze mult copiii. De asta este bine să fim pregătiţi”, a declarat medicul, pentru Agerpres.

Ea a spus că este primul an în care se primeşte vaccinul antigripal la timp.

„Am primit în cursul zilei de astăzi 200 de doze de vaccin gripal de la Direcţia sanitară, concordant cu numărul de doze pe care le-am solicitat. Sigur că nu sunt toate, dar înţeleg că vom mai avea încă cel puţin o tranşă pe măsură ce vaccinul va intra în ţară. (…) Din fericire, în acest an am fost favorizaţi în sfârşit după mai bine de zece ani de când solicităm să ni se dea vaccinul cu prioritate, pentru că pacienţii solicită încă din septembrie. Este primul an în care primim acest vaccin la timp, ba chiar înainte de raportarea primelor cazuri de gripă sau de circulaţie a virusului gripal, aşa încât suntem pregătiţi să facem vaccinarea la timp şi să prevenim gripa. (…) Faptul că am primit la timp este un mare plus pentru noi”, a susţinut Alexiu.

Sandra Alexiu a afirmat că pacienţii au început să fie deja programaţi, având în vedere că vaccinul a ajuns mai repede la medicii de familie.

Exit mobile version