Site icon Editia de Dimineata

Atunci când nici nemții nu sunt suficient de punctuali pentru elvețieni. Mai multe trenuri cu întîrzieri de 5-15 minute au fost anulate de SBB

Căile Ferate Federale Elvețiene (SBB) au anunțat că serviciile ICE între orașele germane și orașul elvețian Chur vor fi reduse începând cu 11 decembrie. Furnizorul de transport public a citat recordul slab de punctualitate al Deutsche Bahn ca fiind principalul motiv al acestei schimbări.

Nebuni și nu prea! Există o explicație!

Potrivit unui reportaj realizat de Tagblatt din St. Gallen, trenurile Deutsche Bahn (DB) sunt foarte rar punctuale atunci când ajung în Elveția. Cele mai recente date ale DB au arătat că 20% dintre trenurile către Elveția au avut o întârziere de peste 15 minute, în timp ce 40% au avut o întârziere de peste cinci minute. Acest lucru reprezintă o problemă deosebită atunci când trenurile ICE trec dincolo de marile orașe elvețiene și intră pe liniile mai mici din munți, deoarece întârzierile lor au un efect de domino asupra trenurilor elvețiene.

Măsuri

Prin urmare, începând cu 11 decembrie, mai multe conexiuni feroviare între orașe germane precum Stuttgart și Chur vor fi tăiate sau scurtate, ceea ce înseamnă că oricine dorește să călătorească spre Chur din Germania trebuie să schimbe trenul undeva în Elveția.

De exemplu, traseul ICE 75 de la Hamburg la Chur se va termina acum la Zurich, iar traseul ICE 72 se va termina la Basel, în loc de orașul din munții elvețieni. Extinderile ICE către Chur pentru 2023, anunțate de DB la începutul lunii octombrie, nu vor fi puse în aplicare, scrie IAmExpat.ch.

Conexiunile multiple către Alpi

SBB a confirmat că legăturile ulterioare de la aceste trenuri vor fi posibile în câteva minute, dar va însemna o conexiune suplimentară pentru cei care se îndreaptă spre stațiunile de schi din Elveția. Totuși, această schimbare ar putea afecta negativ stațiunile din jurul Chur, întrucât un studiu al Asociației elvețiene de transport public a constatat că numărul de clienți scade cu 20% pe rutele în care se adaugă o schimbare de tren.

„Punctualitatea trenurilor ICE dinspre Germania a scăzut brusc de câteva luni”, a precizat Thomas Schmid de la Oficiul pentru Energie și Transport din cantonul Graubünden. Această afirmație a fost reluată de purtătorul de cuvânt al SBB, Sabrina Schellenberg, care a declarat pentru Tagblatt că „motivul reducerii este că situația în ceea ce privește punctualitatea nu s-a îmbunătățit de la implementarea primelor măsuri în această vară”.

Foto Unsplash

Exit mobile version