Site icon Editia de Dimineata

Netflix. Ai terminat un serial și nu știi ce să alegi? Încearcă funcția “Play Something”

De multe ori atunci când termini un serial pe Netflix ai dificultăți în a alege următoarea vizionare. Cauți și cauți…și nu prea știi ce decizie să iei. Netflix a rezolvat și problema asta.

Netflix lansează “Play Something”, o funcţie care foloseşte un algoritm pentru a alege ce să redea.

Astfel, algoritmul platformei preia controlul și alege ce să redea, în locul utilizatorilor nehotărâţi.

Algoritmul alege ce să redea din rândul creaţiilor noi, al celor vizionate parţial şi, eventual, abandonate şi a celor aflate pe lista personală.

Noua funcţie apare în trei locuri în cadrul aplicaţiei de TV: în meniul de navigare din stânga ecranului, sub imaginea de profil şi pe al zecelea rând din ecranul principal.

Netflix Play Something. Sau Netflix Play Something Else

Dacă titlul ales de algoritm nu este pe placul utilizatorului, care întrerupe redarea, butonul devine “Play Something Else”.

“Play Something” este o unealtă care te ajută pe tine, dar este în același timp și un tool de marketing. Analizând obiceiurile de vizionare cei de la Netflix au descoperit că deseori, după câteva experiențe nereușite utilizatorul alege să închidă serviciul de streaming – iar ulterior posibil să renunțe la abonament.  Ei bine, “Play Something” mută responsabilitatea deciziei pe “umerii” altgoritmului, scrie The Verge

Funcția este popularizată și prin intermediul unei reclame haioase în care un cuplu nu se poate decide ce să vizioneze și este mustrat de telecomanda “maltratată” de atâtea căutări.

Uneori cea mai bună alegere este să nu alegi – este concluzia.

Clipul, mai jos:

 

 

Exit mobile version