Site icon Editia de Dimineata

Netflix anulează un serial pentru copii preșcolari după ce un personaj bizon s-a declarat „non-binar”

Platforma de streaming nu a prelungit serialul pentru copii Ridley Jones: The Museum Protector, primul desen animat care i-a dedicat un episod lui Fred, un bizon care nu se simte nici bărbat, nici femeie, scrie Le Figaro.

„Cel mai bun mod de a mă simți eu însumi este să-mi spui Fred. Sunt non-binar și acest nume sună la fel de bine pentru un băiat ca și pentru o fată”, îi spune Fred bunicii sale, Dottie. Această mărturisire non-binară a creat o surpriză pe Netflix pentru că apare într-un desen animat destinat copiilor de vârsta grădiniței.

Din 6 martie, copiii pot descoperi cel de-al cincilea sezon din Ridley Jones: The Museum Protector. Dacă serialul animat a fost întotdeauna salutat de public, precum și de critici, până la punctul de a câștiga de două ori Kidscreen Award, ratingul său de popularitate a scăzut oarecum de la revenirea sa.

Sprijină cauza LGBTQ+

Serialul nu și-a ascuns niciodată sprijinul pentru cauza LGBTQ+. Încă din primul sezon, telespectatorii au descoperit-o pe tânăra Ismit, care le-a prezentat grupului ei de prieteni celor doi tați ai săi. Dacă nu este prima dată când tema este abordată, acest nou sezon pare a fi lovitura de grație pentru unii.

Multe recenzii au urmat celui de-al optulea episod intitulat Merry Flock-Versary. Timp de aproximativ zece minute, urmărim aventurile lui Fred bizonul, nerăbdător să recunoască în fața bunicii sale că nu se identifică nici ca fetiță, sexul său din naștere, nici ca băiețel. „Nu știu să găsesc momentul potrivit”, „Nu pot fi eu însumi”, mărturisește bizonul.

Reacția creatoarei serialului

În cele din urmă, luându-și curajul în cele patru picioare, fosta „Winnie-Fred” , numele ei de naștere, i-a mărturisit bunicii sale, dorind să fie numită cu pronumele ei la plural” , nerecunoscându-se cu termenii „el sau ea”.

Un moment de sinceritate care merge de minune pentru tânărul animal cu coarne din moment ce Dottie, a cărei voce e interpretată de Cyndi Lauper în versiunea originală, este extrem de înțelegătoare. O secvență care i-a șocat pe unii părinți pentru „wokismul” său. „Nu este potrivit pentru copii”„Ce vor crede fetițele?”, „Incredibil”, citim pe Twitter.

În fața criticilor, Netflix a anulat discret programul pentru copii, așa cum a declarat public creatoarea sa, Chris Nee. „Nu ne vom întoarce pentru un al șaselea sezon. Au anulat totul și chiar au șters episoadele speciale deja concepute, inclusiv unul cu Cyndi Lauper! , a protestat ea pe Twitter.

„Nu mă surprinde că platforma l-a abandonat în tăcere pe Ridley Jones , a mărturisit ea înainte de a preciza „că nu a avut nico publicitate înainte de acest al cincilea sezon”. „În vremurile noastre, ocolirea acestor subiecte mai are loc” , a conchis ea resemnată.

Exit mobile version