Site icon Editia de Dimineata

Netflix investește un miliard de dolari în UK

Pandemia pare să nu fi afectat gigantul american de streaming Netflix. Dimpotrivă, Netflix investește un miliard de dolari în UK

Este vorba, de fapt, de banii pe care Netflix i-a dat sau urmează să îi dea producțiilor sale din Marea Britanie. Dacă la începutul anului se vorbea despre 500 de milioane de dolari, acum investiția s-a dublat.

Cheltuielile Netflix pentru filme şi seriale pe teritoriul britanic au crescut, în condiţiile în care erau de 500 de milioane de dolari în 2019, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, confirmând informaţii ale cotidianului The Guardian. „Marea Britanie este o piaţă incredibil de importantă pentru Netflix şi suntem mândri că am suplimentat investiţiile”, a spus el.

Netflix investește un miliard de dolari. Ce a finanțat Netflix: The Crown, Sex Education, The Witcher

În total, 50 de programe au fost finanţate de Netflix anul acesta, precum celebrul serial „The Crown” despre familia regală britanică, şi asta în ciuda perturbărilor cauzate de pandemie.

La The Crown se mai adaugă, printre altele, Sex Education și The Witcher.

Deloc de neglijat este și serialul The Witcher, care este în acest moment cel mai vizionat serial din istoria Netflix. Amănunte AICI. Filmările la sezonul 2 vor continua…

Potrivit The Guardian, Marea Britanie este cel mai important centru de producţii după Statele Unite pentru Netflix. Compania americană a cheltuit numai în acest an 17 miliarde de dolari  în toată lumea pentru programele sale.

În total, cheltuielile pentru producţii de film, între care noul „James Bond” – „No Time To Die” şi serialele din Marea Britanie se ridică al 3,7 miliarde de lire sterline în 2019, potrivit cifrelor oferite de asociaţia care se ocupă de sectorul cinematografic. Din această sumă, 2 miliarde de lire sterline au finanţat filme şi 1,7 miliarde serialele, majoritatea produse de Netflix, Amazon şi Disney.

Cel mai important hub cinematografic din UK se află la Pinewood Studios. Studiourile Shepperton și Longcross vin și ele din urmă.

 

Exit mobile version