Editia de Dimineata

Pentru nevăzători: sistem de navigație în pantofi (VIDEO)

După moartea unei rude cu deficiențe de vedere, Wataru Chino a creat un dispozitiv care să ajute aceste persoane. Ca răspuns la tragedie, inginerul Honda EV a dezvoltat un sistem de navigație în pantof.

Gadgetul este denumit Ashirase (atât numele produsului, cât și numele companiei) și permite oamenilor cu deficiențe de vedere să-și folosească picioarele pentru a naviga, mai degrabă decât să se bazeze pe telefoane sau alte dispozitive.

Sistemul Ashirase este format din două părți:

 

Odată ce utilizatorul își programează destinația de mers pe jos în aplicație, inserțiile de pantofi vor vibra în diferite modele și tempo-uri – „mers înainte” provoacă vibrații sub picioare, „virează la stânga” freacă partea corespunzătoare a ambelor picioare și viteza la care inserțiile vibrează indică apropierea de viraj sau obstacol.

Ideea din spatele sistemului este de a permite utilizatorilor nevăzători să rămână mai conștienți de mediul înconjurător în timp ce merg, folosindu-și picioarele pentru a naviga, mai degrabă decât să se oprească în mod repetat pentru a consulta smartphone-urile sau să consulte trecătorii pentru instrucțiuni.

Foto: Ahirase (via Techcrunch)

Exit mobile version