Site icon Editia de Dimineata

Niciun medicament testat până acum nu oprește sau ucide coronavirusul, dar unele au potențial în limitarea severității Covid-19

Niciun medicament testat până acum nu ucide sau oprește coronavirusul SARS-CoV-2, însă unele tratamente au potențialul de a limita severitatea sau durata bolii Covid-19, potrivit unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

“Avem unele tratamente care par să limiteze, în studiile de fază timpurie, severitatea și durata bolii, dar nu avem nimic care să poată ucide sau opri virusul”, a afirmat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, citată de Reuters.

Studiul Solidarity

Reprezentantul OMS s-a referit la studiile clinice derulate în prezent, dar în special la studiul clinic denumit Solidarity, derulat în mai multe state de către organizația internațională.

“Avem date pozitive potențiale care ne-au venit dar avem nevoie de rezultate suplimentare pentru a fi siguri 100% că putem spune că un tratament este mai bun decât altul”, a mai spus reprezentantul organizației.

Testarea eficienței a patru tratamente

Studiul Solidarity testează în paralel eficiența și siguranța a 4 tratamente la pacienții cu Covid-19: remdesivir (dezvoltat și testat anterior împotriva Ebola),lopinavir/ritonavir (tratament aprobat pentru HIV), interferon beta-1a (utilizat în tratamentul sclerozei multiple) și clorochină/hidroxiclorochină (folosit ca tratament pentru malarie și pentru alte afecțiuni).

Trei dintre aceste tratamente sunt incluse și în protocolul de tratament al Covid-19 din România.

Exit mobile version