Site icon Editia de Dimineata

Nino-nino. Donald Trump și-a îngropat fosta soție pe terenul de golf (pentru a nu mai plăti taxe pe teren)

donald trump

donald trump

Ești tentat să crezi, la prima vedere, că e o știre Times New Roman. Sau un echivalent american. După care vezi că viața bate filmul, iar în acest caz, pentru că este vorba de Donald Trump, viața bate chiar câmpii.

În fine, nu câmpii, ci terenul de golf. Și nu viața, ci moartea. Precum în  bancurile cu Radio Erevan.

Sub titlul “Îl va ajuta Ivana pe Donald Trump cu facilități fiscale de dincolo de mormânt?”  The Guardian publică povestea fabuloasă a înmormântării primei soții a lui Donald Trump pe terenul de golf, așa cum a apărut în presa de pretutindeni.

Prima soție a lui Donald Trump, a fost înmormântată luna trecută lângă prima gaură (nu râdeți, vă rog) a Trump National Golf Club din Bedminster, New Jersey, puțini au ghicit că locația mormântului ei ar putea servi, de asemenea, unor scopuri de planificare fiscală ale fostului ei soț.

Codul fiscal din New Jersey scutește terenurile din cimitire de toate impozitele, taxele și evaluările – iar mormântul ei, ca atare, are potențial implicații fiscale avantajoase pentru un trust al familiei Trump care deține afacerea de golf, într-un stat în care impozitele pe proprietate și pe terenuri sunt știute ca ca fiind foarte ridicate.

Halucinant

Potrivit documentelor publicate de ProPublica, trustul familiei Trump a încercat anterior să desemneze o proprietate din apropiere, în Hackettstown, New Jersey, ca o companie de cimitire non-profit.

Însă Ivana Trump (73 de ani), care a murit la începutul acestei luni în locuința sa din Manhattan, în New York, este prima persoană cunoscută care a fost înmormântată pe terenul de golf, acolo unde Donald Trump și familia sa petrec mult timp în timpul verii.

Conform codului fiscal din New Jersey, companiile de cimitire nu sunt scutite doar de impozite, taxe și evaluări imobiliare sau de impozite pe proprietate personală, ci și de impozite pe afaceri, impozite pe vânzări, impozite pe venit și impozite pe moștenire, potrivit Insider.

Au cuvântul cercetătorii

Brooke Harrington, profesor de sociologie la Colegiul Dartmouth din New Hampshire, a scris sâmbătă pe Twitter că a analizat afirmațiile potrivit cărora locul de odihnă al Ivanei Trump ar putea fi benefic pentru planificarea fiscală de dincolo de mormânt a fostului său soț.

„În calitate de cercetător în domeniul fiscal, am fost sceptică în legătură cu zvonurile conform cărora Trump și-a îngropat fosta soție în acel trist teren de pământ de pe terenul său de golf din Bedminster, New Jersey, doar pentru a beneficia de scutiri de taxe. Așa că am verificat codul fiscal din NJ & oameni buni… este o triplă evaziune fiscală. Impozitul pe proprietate, impozitul pe venit și impozitul pe vânzări, toate eliminate”, a scris Harrington, după ce pe rețelele de socializare au început să apară opinii care îl acuză pe Trump că ar fi motivat în primul rând de posibilitatea unei scutiri de taxe.

Ulterior, Harrington a postat pe Twitter codul fiscal complet din New Jersey pentru terenurile din cimitire.

Planuri de… „viitor”

Și să nu credeți că terenul de golf din Bedminster este unul părăsit, sau își va schimba destinația.

Săptămâna trecută, acesta a găzduit turneul de golf LIV, susținut de Arabia Saudită, și a fost în centrul protestelor unor familii ale victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA (după ce o declarație cum altfel mai puțin ortodoxă a lui Donald Trump care a spus că regatul saudit se află în spatele complotului Al-Qaida de deturnare a avioanelor de pasageri și prăbușirea lor în WTC din New York).

Deși sunt voci care acuză că fosta doamnă Trump a fost înmormântată în condiții precare, se pare că fostul președinte are planuri mari cu terenul de golf.

Locul de odihnă al Ivanei Trump este marcat cu o coroană rudimentară de flori albe și o piatră de granit gravată. Și…cam atât.

Ei bine, postul public de radio american NPR a relatat încă de acum zece ani planurile ambițioase ale lui Trump prin care acesta plănuia să își construiască un mausoleu pe proprietate, ceea ce a provocat unele obiecții locale. Această propunere a fost ulterior extinsă la un cimitir, care ar putea conține peste 1.000 de morminte.

Conform aprobărilor, acest plan a fost ulterior abandonat și înlocuit cu un proiect pentru un „cimitir privat de familie cu 10 parcele” în același loc, apoi din nou modificat  într-o propunere pentru un cimitir commercial, posibil de lux, cu 284 de parcele.

Au fost unii care au văzut chiar o legătură între statutul de membriu al clubului de golf și prelungirea “abonamentului”… dar sub o altă formă…

 

 

Exit mobile version