Site icon Editia de Dimineata

Noaptea minții. Podul de la Brăila este închis noaptea (plus o situație cu totul specială)

Nu se percepe nicio taxă, este o minune inginerească (al treilea de acest fel din UE) însă…are o problemă. Este în România. Și, ca urmare, trebuie să fie, într-un fel, special.

Ei bine, conform CNAIR, podul de la Brăila este supus restricțiilor până la sfârșitul lunii noiembrie. Astfel, noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila este suspendată. În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă, anunța Infotrafic.

Și totuși, o situație specială s-a adăugat zilele acestea la situația (evident tot specială, existentă), a podului.

Podul a fost închis luni noaptea, în minivacanța de Sfânta Maria. Sute de șoferi revoltați fie au făcut cale întoarsă, fie au așteptat în mașini până dimineață.

Șoferii au sunat la 112 și au primit sfaturi: să aștepte ora 6 dimineața sa treacă podul sau sa găsească rute alternative dacă nu vor sa aștepte bacul.

Oamenii, mulți cu copii, s-au trezit într-o situație dificilă, fiind nepregătiți să piardă o noapte pe drumuri pentru că cineva a anulat decizia inițială ca podul sa fie deschis.

Ce spun reprezentanții CNAIR

Reprezentanții companiei de drumuri spun că podul a fost închis întrucât „constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare”.

„Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în week-end și de sărbători podul să fie deschis și noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marți”.

Exit mobile version