Site icon Editia de Dimineata

Noi descoperiri sugerează că oamenii au migrat din Africa mult mai devreme. Despre ce este vorba

Sursa: descopera.ro

O altă descoperire privind existența speciei umane în Africa schimbă din nou ordinea cronologică a evenimentelor și a momentului în care a avut loc marea migrație!

Se știe ca Homo Sapiens au apărut în Africa în urmă cu cel puțin 300.000 de ani, de unde se pare că au migrat în scopul colonizării întregului glob. Astfel, cercetătorii sunt de părere că s-a migrat în mai multe momente, iar anterior descoperirea unei mandibule umane a sugerat că specia noastră a ajuns în Israel în urmă cu 177.000-194.000 de ani.

Însă, descoperirea unor unelte din piatră pe teritoriul Indiei, în prezent, contrazice însă acest lucru, estimând data migrației mult mai devreme decât prezentau specialiștii anterior.

sursa: uludagsozluk.com

În cadrul cercetării publicate în jurnalul de specialitate, „Nature”, specialiștii susțin că modul în care au fost făcute acele unelte a fost atribuit Neanderthalienilor, posibil și altor specii, întrucât se concluzionează cu ideea imposibilității de asociere directă a uneltelor cu Homo sapiens.

”În acest punct, suntem foarte prudenți”, deoarece nu au fost găsite fosile umane alături de unelte, adaugă specialiștii din cadrul studiului, potrivit descopera.ro.

Arheologul specializat în evoluția umană, Michael Petraglia, susține pe altă parte că uneltele nu ar putea fi atribuite migrației primilor oameni din Africa atât de devreme.

Exit mobile version