Site icon Editia de Dimineata

Noile liste de risc epidemiologic. Apare LISTA ROȘIE. Ce se întîmplă cu cei vaccinați?

La doar câteva zile de la reînoirea listei galbene, Guvernul a decis actualizarea listelor și introducerea unei noi liste, LISTA ROȘIE. Iată mai jos noile liste de risc epidemiologic.

Germania, Grecia, Italia, Austria, Spania, Ungaria, Statele Unite sau Bulgaria se află în continuare zona galbenă, iar persoanele care vin din aceste țări NU intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi dinc arantină în cea de-a zecea zi.

Consultă mai jos lista completă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, conform HG.

lista-state-risc-epidemiologic-ridicat-14-05-2021

Exit mobile version