Editia de Dimineata

NON-STOP. Se deschid centrele de vaccinare ale spitalelor militare

A nurse with a mouth mask ffp2 and an ampoule and a syringe. The Netherlands can expect around 22 million doses of vaccine in the first six months of 2021. About half of that must come from AstraZeneca. The Netherlands has purchased a total of 4 million extra doses of the vaccines from BioNTech / Pfizer and Janssen. Coronavirus vaccine, Delft, Netherlands - 02 Feb 2021,Image: 588204256, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În mai multe județe din România, centrele de vaccinare ale spitalelor militare vor fi deschise începând de marţi, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-COVID.

În Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, oamenii se pot prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă.

Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin„, a informat Ministerul Apărării, potrivit agerpres.ro.

Toate persoanele sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

sursa foto: zf.ro

Exit mobile version