Site icon Editia de Dimineata

Norvegia își va închide frontiera pentru turiștii ruși

Guvernul norvegian a introdus noi restricții privind intrarea cetățenilor ruși în țară, care vor intra în vigoare săptămâna viitoare.

Mai multe țări europene, inclusiv Polonia și statele baltice, au impus restricții de viză pentru cetățenii ruși în 2022.

Oslo a înăsprit practicile de acordare a vizelor în primăvara anului 2022, după care vizele turistice pentru ruși nu au mai fost eliberate în mare parte. De asemenea, țara a restricționat intrarea mașinilor rusești în septembrie 2023.

Noi măsuri

Cetățenii ruși care sosesc în Norvegia pentru turism și „alte călătorii neesențiale” vor fi respinși la intrarea prin frontiera externă începând cu 29 mai, a declarat guvernul. Interdicția se aplică atât rușilor care au reușit să obțină o viză turistică norvegiană, cât și vizelor eliberate de alte țări din Schengen.

Excepții vor fi acordate rușilor care călătoresc pentru a-și vizita părinții, soții sau copiii care locuiesc în Norvegia, precum și celor care vor lucra sau studia în Norvegia sau în alte țări Schengen.

Norvegia și Rusia împart o graniță de aproape 200 de kilometri în zona arctică.

Exit mobile version