Site icon Editia de Dimineata

Noua strategie a lui Putin, dezvăluită de serviciile secrete norvegiene

Potrivit unui raport publicat de serviciile de informații norvegiene, Rusia și-a plasat o parte din activele nucleare pe submarine și nave ale Flotei Nordice, scrie Il Messaggero.

„Dispozitive nucleare au fost amplasate pe submarine și nave de suprafață ale Flotei de Nord. Armele nucleare tactice reprezintă o amenințare deosebit de gravă în diverse scenarii operaționale la care pot participa țările NATO”, se arată în raportul norvegian.

Șantajul nuclear

În septembrie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs adresat rușilor, a declarat că Occidentul a depășit toate limitele în politica sa antirusească, precum și în amenințările continue la adresa Rusiei.

Potrivit acestuia, a fost folosit și șantajul nuclear, iar reprezentanți de rang înalt ai țărilor NATO vorbesc despre posibilitatea și admisibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei. Putin a reamintit Occidentului că Rusia depășește echipamentele militare străine la o serie de componente și i-a avertizat pe cei care încearcă să șantajeze Federația Rusă cu arme nucleare că ‘roza busolei s-ar putea întoarce în direcția lor’.

Documentul privind bazele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare, aprobat prin decret prezidențial, definește în mod clar condițiile de punere în aplicare a acesteia.

Potrivit serviciilor de informații norvegiene. Potrivit documentului, Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare în cazul “primirii unor informații fiabile privind lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Rusiei sau al aliaților săi; utilizarea de arme nucleare sau de alte arme de distrugere în masă pe teritoriul Rusiei și al aliaților săi; impactul inamicului asupra unor importante instalații critice de stat sau militare, a căror defecțiune va duce la întreruperea răspunsului forțelor nucleare; agresiunea împotriva Rusiei cu utilizarea de arme convenționale, atunci când este amenințată însăși existența statului”.

 

Exit mobile version