Site icon Editia de Dimineata

Noul combustibil pe bază de CO2 și energie regenerabilă pentru avioane promite reducerea emisiilor cu până la 90%

O companie startup din SUA construiește prima fabrică de mari dimensiuni care va produce combustibil pentru avioane pe bază de CO2.

Compania Twelve utilizează CO2 captat, apă și electricitate obținută din surse regenerabile pentru a obține un combustibil care poate fi utilizat pentru avioanele existente.

Se estimează că aceasta va produce în jur de 40.000 de galoane de combustibil anual, iar obiectivul companiei este să-și extindă producția la 1 milion de galoane de combustibil pe an.

Aceasta reprezintă doar o mică parte din consumul la nivel global al industriei – anual, companiile aeriene folosesc în jur de 95 de miliarde de galoane de combustibil.

Costul acestui combustibil este în continuare mai mare decât cel al combustibilului obișnuit pentru avioane, dar se estimează că în următorii ani acesta va deveni mai accesibil.

Compania aeriană Alaska Airlines a ajutat la dezvoltarea mai rapidă a producției și la reducerea costurilor, planificând să utilizeze combustibilul pentru avioanele sale.

Noul combustibil poate ajuta la reducerea emisiilor cu până la 90% și reprezintă o inițiativă importantă pentru industria aviatică și necesitatea urgentă de găsi noi soluții pentru reducerea emisiilor de  carbon.

Exit mobile version