Site icon Editia de Dimineata

Noul film al regizorului Cristi Puiu, pe marile ecrane în România

„Malmkrog”, cel mai recent film al regizorului român Cristi Puiu, va fi prezentat în premieră publicului larg în cinematografele românești astăzi, 6 noiembrie, potrivit agerpres.ro.

Noua creație a regizorului a avut un parcurs internațional remarcabil până în prezent. Filmul a primit Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul secțiunii Encounters a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Totodată, a fost proiectat în Franța, Belgrad, Sarajevo și Moscova, iar în septembrie a fost inclus în selecția oficială a ediției New York Film Festival, potrivit sursei citate.

Unde l-am mai văzut?

„Malmkrog” a mai putut fi vizionat până în prezent exclusiv în cadrul proiecțiilor speciale la Festivalul Internațional de Film Transilvania avut loc la Cluj Napoca și la Festivalul Independent de Film Anonimul din Delta Dunării, dar și la Central European Film Festival Timișoara, Noaptea Albă a filmului Românesc din București sau Este Film Festival Sibiu.

„Acum trăim într-un sos amestecat, într-o mare confuzie. Utopiile sunt în germinație. Ni se promite un alt comunism, asta este evident! Nu mai poți asuma lumea așa cum este – trebuie mereu să te poziționezi, ca o declarație de intenție, înainte de a face o afirmație. În zilele noastre, orice afirmație pe care o faci despre semenii tăi, față de dragostea de aproapele tău, se poate întoarce împotriva ta. Poți fi oricând catalogat ca rasist sau homofob, chiar dacă nici nu te-ai referit la așa ceva. Nici comunismul nu a atins nivelul ăsta de demență. Atunci, cenzura venea de la autorități, astăzi cenzura este în capul tău”, a explicat, pentru Europa Liberă regizorul premiat din nou la Festivalul de film de la Berlin.

Cristi Puiu a mai regizat „Marfa şi banii (2001), „Moartea Domnului Lăzărescu” (2005), film câştigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de la Cannes, „Aurora” (2010), „Sieranevada” (2016), propunerea României la Premiile Oscar.

Sursă foto: life.ro

Exit mobile version