Site icon Editia de Dimineata

Novak Djokovic se vaccinează sau e OUT și de la Roland Garros?

Vești proaste, din nou, pentru Novak Djokovic. Pentru a participa la Roland Garros el va trebui să se vaccineze. Altfel…istoria se repetă.

Ministerul francez al Sportului a anunțat că sportivii străini vor putea concura în țară indiferent de tipul de vaccin anti-Covid efectuat, dar pe lângă asta vor fi nevoiți să respecte bulele sanitare și să se testeze înainte de intrarea în competiții.

Concurenţilor veniţi din străinătate li se va permite să ia parte la întrecerile din Hexagon „dacă prezintă un program complet de vaccinare în ţara lor şi sub rezerva respectării unui protocol strict în bula sanitară”, inclusiv un test efectuat „cu mai puţin de 24 de ore” înainte de intrarea în competiţie.

Asta înseamnă că sunt acceptate toate tipurile de vaccinuri, inclusiv vaccinul rusesc Sputnik sau vaccinurile chinezeşti Sinvoac şi Sinopharm.

Totodată, sportivii care nu au avut acces la o doză de rapel în ţara lor vor trebui să respecte protocolul şi să fie testaţi cu o zi înainte de competiţie.

Reguli

Nu este o regulă inventată pentru turneul de tenis din mai. Aceste reguli se vor aplica pentru Grand Slam-ul de judo de la Paris (5-6 februarie), precum şi pentru Turneul celor Şase Naţiuni la rugby sau meciurile din cupele europene de fotbal programate în următoarele săptămâni, precum cel dintre Olympique Marseille şi Qarabag (Azerbaidjan), din Europa Conference League.

Protocolul sanitar al turneului de la Roland Garros nu este deocamdată cunoscut, însă dacă certificatul de vaccinare va fi necesar şi pe 23 mai, Novak Djokovic nu va putea beneficia de o excepţie în baza infectării sale cu Covid-19 în decembrie, deoarece depăşeşte termenul de patru luni de la contractarea virusului, stabilit de autorităţile franceze, informează Agerpres.

Exit mobile version