Site icon Editia de Dimineata

Nu ai timp pentru animalul tău de companie? O aplicație românească are grijă de el

Studenții români au inventat o aplicație pentru posesorii de animale de companie foarte ocupați.

O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) a participat la un concurs de antreprenoriat  cu o idee de afaceri, pet-sitter, chiar în locuințele lor.

Invenția îți urmărește câinele când iese la plimbare, dar are si un sistem de trakking, de urmărire a îngrijitorului.

Pet-sitting-ul îl putem defini ca un act de a avea grijă de un animal de companie la el acasă în timp ce stăpânul este ocupat cu serviciul sau este plecat în concediu. Am gândit această afacere care implică venirea îngrijitorului în casa animăluțului pentru a putea să-l scoată mai apoi la plimbare sau a se juca cu el în casă.

Clientul își descarcă aplicația noastră pe telefonul mobil, completează un formular, se întâlnește cu pet-sitter-ul și stabilesc detaliile. Vom avea și un sistem de trakking, de urmărire a îngrijitorului, astfel încât proprietarul să știe în orice moment unde este și ce face animalul său de companie.

Afacerea noastră are rolul de a veni în ajutorul stăpânilor de animale cărora timpul nu le permite să își scoată la plimbare cățelul sau să își hrănească pisicile acasă deoarece au un job cu un program dificil”, a spus Daria Barbu, membru al echipei, potrivit mediafax.ro.

15 echipe s-au prezentat cu proiectele la concursul „Demo Day”, având scopul finanțării și validării acestora. Premiile Demo Day sunt în valoare de 20.000 lei.

sursa foto: dolfn.com

Exit mobile version