Site icon Editia de Dimineata

Nu-și mai face griji pentru plic. Un an de când pisica lui Karl Lagerfeld a devenit cel mai bogat animal din lume

Karl Lagerfeld, considerat un geniu în lumea modei, a fost directorul artistic pentru faimoasa casă de modă Chanel, vreme de 36 de ani. Cunoscut și pentru apariția sa unică având părul alb, ochelari de soare negri, mănușile fără deget și gulere înalte, detașabile, Lagerfeld a fost, și continuă și în ziua de astăzi să fie, una din cele mai importante personalități din lumea artistică.

Caricaturist, deisgner, diresctor artistic și fotograf, Karl Otto Lagerfeld s-a născut pe 10 septembrie 1933 în Hamburg, Germania și acesta și-a descoperit pasiunea  când, în 1949, a însoțit-o pe mama sa la o prezentare de modă a lui Christian Dior. Fascinat de cele văzute, la scurt timp Lagerfeld a început să deseneze modele, iar în 1952 când împreună cu mama lui ajunge la Paris, capitala modei. Așa se face că în 1955 schița haine pentru Balmain, în 1958 pentru Jean Patou, iar în 1965 pentru Fendi, relatează news.ro.

În anul 1983, acesta își începe cariera de director artistic pentru Chanel, păstrând influențele și bazele pe care le-a pus Coco Chanel. Lagerfeld a devenit cunoscut în industria modei pentru stilurile sale inovatoare, dar a manifestat și o apreciere pentru trecut și, adesea, cumpăra din piețele de vechituri, găsind rochii de mireasă vechi pe care să le deconstruiască și să le reimagineze.

Din nefericire, pe 19 februarie 2019 Lagerfeld a murit din cauza unor complicații datorate cancerului pancreatic, acesta nu a vrut o înmormântare formală, iar moștenirea sa a fost lăsată pisicii sale persane, Choupette. Neavând copii sau alți moștenitori, pisica adorată de către geniu va împărți o avere estimată de 170 de milioane de dolari împreună cu finul designerului, Hudson Kroenig. De-a lun gul timpului, pisica s-a bucurat de stilul de viață pe care i l-a asigurat designerul, întrucât avea parte de două menajere, o gardă de corp, boluri din porţelan şi farfurii de argint din care pisica mănâncă stând pe masă şi propriile tablete la care să se joace.

Adesea, designerul menționa faptul că Choupette avea propria sa avere deoarece jucând în doar două reclame aceasta s-a ales cu 3 milioane de dolari. Lagerfeld s-a îndrăgostit pe loc de pisică în momentul în care un prieten l-a rugat să aibă grijă de ea și acesta nu a vrut să i-o înapoieze.

Sursă foto:  elle.ro

Exit mobile version