Site icon Editia de Dimineata

Număr-record de vizitatori la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București. Biletele pot fi achiziționate acum și online

Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București a fost vizitată, în luna martie, de peste 24.000 de persoane, ceea ce reprezintă o creștere-record de aproximativ 70% față de perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19, respectiv anul 2019.

Numărul record de vizitatori din această primăvară, peste 24.000 – 24.430, mai exact – depășește inclusiv valorile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19. De exemplu, în luna martie a anului 2019, Grădina Botanică «Dimitrie Brandza» a Universității din București a fost vizitată de aproximativ 14.600 de persoane, ceea ce ne indică, pentru luna martie 2023, o creștere de aproximativ 70%. O creștere spectaculoasă, de aproape 5.000%, poate fi remarcată comparativ cu luna martie 2021 când, din cauza ninsorilor abundente, Grădina Botanică a fost vizitată de doar 500 de persoane”, a declarat directoarea Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza”, prof. univ. dr. Paulina Anastasiu, cadru didactic la Facultatea de Biologie a Universității din București.

„Săptămâna verde”, prilej de descoperire a naturii în Grădina Botanică

De la începutul programului „Săptămâna verde”, de pe 27 februarie 2023, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București a fost vizitată de peste 5.000 de elevi care au luat parte atât la tururi ghidate prin cele 10 sectoare exterioare, prin Sera de expoziție sau prin Muzeul Botanic, cât și la cursuri de educație ecologică.

Din dorința de a prezenta pe înțelesul copiilor lumea plantelor și relația acestora cu alte organisme, dar și de a facilita înțelegerea lumii vii și a necesităţii protejării naturii, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București continuă programul educativ „Micul Botanist”, destinat preșcolarilor și școlarilor și inițiat în ianuarie 2019. „Micul Botanist” își propune dezvoltarea unor atitudini şi valori precum curiozitatea, spiritul de observație și investigație, grija față de natură, respectul față toate formele de viață, cooperarea, toleranța, dar și preocuparea pentru un stil de viață sănătos.

Biletele de acces, disponibile acum și online

Grădina Botanică oferă, începând cu această lună, posibilitatea de achiziționare online a biletelor de acces tuturor persoanelor care doresc să-și petreacă timpul liber aici și să descopere cei peste 18.000 de metri pătrați de natură din inima Capitalei. Facilitatea vine ca urmare a creșterii constante a numărului de vizitatori și pentru a evita eventualele momente aglomerate de la casele de bilete.

Membrii comunității Universității din București – studenți, cadre didactice, personal administrativ – beneficiază de gratuitate pe toată perioada anului. De asemenea, de reduceri beneficiază și elevii, studenții tuturor celorlalte universități din România, dar și pensionarii, care vor achita un preț redus cu 50%, în timp ce persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a UB a fost înființată în 1860, are o întindere de peste 18 hectare și adăpostește peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice, precum și numeroase plante rare. Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” cuprinde 10 sectoare exterioare, organizate tematic, ampla și variata Seră de expoziție, vechea seră și fascinantul Muzeu Botanic.

Exit mobile version