Site icon Editia de Dimineata

Număr unic de urgență pentru consumatori

InfoCons lansează numărul unic de urgență pentru consumatori – 0219615* cât și noua platformă de educare www.infocons.ro.

Mișcarea de protecția a consumatorilor a stabilit ca acest an, 2021, să fie dedicat în implementarea următoarelor teme :

  1. Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale în special în contextul actual prin care trecem. Cetățenii în calitatea lor de consumatori și pacienți  trebuie să aibă acces la servicii și produse medicale sigure și conforme, sănătatea fiind prioritare tuturor altor probleme pe care aceștia le întâmpină în condițiile în care de 30 de ani cetățeanul român în calitate de consumator nu a putut să aibă acces la un serviciu coerent și la standarde europene pentru serviciile și produsele medicale.
  2. Protecția Consumatorilor de Materiale de Construcii și ImobiliareMișcarea de Protecția consumatorilor este alături de cei care doresc să își achiziționeze materiale de construcții sau care și-au achiziționat deja și acestea ori nu au marcajele conform legislației, lipsește certificatul de conformitate, nu se poate utiliza conform specificațiilor tehnice sau acesteau au vicii ascunse.

Consumatorii care sunt în căutarea unui imobil sau și-au achiziționat unul își pot apăra drepturile și pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate.

  1. Protecția Consumatorilor de Servicii Publice. Cetățenul consumator în calitatea lui de contribuabil, plătind taxe și impozite, are dreptul la servicii publice la standarde europene cât și la informarea transparență a acestuia cu privire la cheltuirea banului public.
  2. Protecția Mediului, Combaterea Poluării cu Plastic, consumul sustenabil și dezvoltarea durabilă, toate acestea având un impact direct asupra calității vieții consumatorilor.
  3. Protecția Consumatorilor în Era Digitalizarii și a Serviciilor Online. Realizarea unor piețe digitale mai accesibile, sigure și corecte pentru consumatorii cât și respectarea drepturilor și obligațiilor la achizițiile online.
*Numar de telefon apelabil din orice retea fixa sau mobila cu tarif normal in reteaua Telekom
Sursa foto: pixabay.com

 

Exit mobile version