Site icon Editia de Dimineata

O carte la alegere pentru cine se vaccineză. Carte mocangeală, fătălăilor!

Foto: StockSnap/Pixabay

Foto: StockSnap/Pixabay

Editura Curtea Veche Publishing oferă câte o carte celor care se vaccinează. În anumite condiții.

Pentru fiecare persoană care se vacinează în perioada 7-16 mai, Curtea Veche Publishing oferă câte o carte.

Cei care primesc prima doză de vaccin anti-Covid-19 în perioada 7 mai (începând cu ora 16.00) – 16 mai (până la ora 20.00) şi prezintă dovada vaccinării în orice magazin Diverta din Bucureşti, vor primi o carte de ficţiune, non-ficţiune sau pentru copii, la alegere în limita stocului disponibil.

Prin această acţiune, editura se alătură iniţiativei naţionale de sprijinire a imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi creează spaţiul pentru un dialog public informal dar informat, clar şi deschis despre vaccinare.

Maraton live

Pe 8 mai, scriitorii editurii au intrat live într-un maraton-suport în care au discutat propriile experienţe, felul în care pandemia i-a afectat şi motivele care i-au determinat să se vaccineze.

În cadrul maratonului-suport Curtea Veche Publishing, experienţele împărtăşite de scriitorii editurii au fost diverse. Medicul Adrian Sângeorzan, care profesează în New York, a explicat de ce vaccinuri în care putem avea încredere au putut fi elaborate într-un interval de timp atât de scurt.

„Am aşteptat vaccinul ăsta, în spital cel puţin, ca pe o licoare sfântă. Pentru că am trăit un coşmar. Spitalul meu a fost aproape închis, cu excepţia sălii de naştere. Şi totul a fost «covidizat» de sus până jos. […] Dar odată cu venirea vaccinului din ianuarie, situaţia s-a îmbunătăţit simţitor.”,  a spus Adrian Sângeorzan, medic şi scriitor.

„Eu am început pandemia în Hong Kong şi am continuat-o în Frankfurt. Şi din aceste perspective mi se pare cu atât mai mult necesară grăbirea vaccinării”, a fost de părere Alec Bălăşescu, antropolog şi scriitor .” În sensul în care a fost vehiculată informaţia că dacă toată lumea se îmbolnăveşte, o să avem imunitate de turmă. Nu-i adevărat! Imunitatea de turmă se obţine dacă cel puţin 50-70% din populaţie e vaccinată. […] În Germania vaccinarea nu e atât de eficientă pe cât este în România”.

Mocangeală, fătălăilor!

Campania Editurii Curtea Veche a căpătat valențe comice o dată cu implicarea ”influenceriței” Dana Budeanu. Aceasta, dezaprobând probabil campania provaccinare, a scris pe Instagram că nu mai cumpără în viața ei o carte de la Curtea Veche sau Diverta.

Imediat, replica a venit, savuroasă, din partea editurii. Folosind chiar cuvintele care au făcut-o celebră pe comentatoarea de serviciu de pe rețelele de socializare.

”De fiecare dată când unul dintre voi pleacă din comunitate, o luăm foarte în serios. @danajustlove (și orice alt membru care pleacă cu ea), o să ne lipsiți. NU UITAȚI, FĂTĂLĂILOR ȘI AMEȚITELOR, CĂ PERSOANELE VACCINATE ÎNTRE 7-16 CU PRIMA DOZĂ POT MERGE ÎN ORICE MAGAZIN @divertaro DIN BUCUREȘTI SĂ-ȘI ALEAGĂ O CARTE MOCANGEALĂ.”

 

Exit mobile version