Site icon Editia de Dimineata

O comedie “sălbatică” la Teatrul Infinit…

Teatrul Infinit ne invită sâmbătă, pe 26 noiembrie, începând cu ora 19:30, să descoperim o comedie cu adevărat ”sălbatică” care explorează stările sufletești ale omului silit să aleagă între Viață și Moarte.

Departe de a trata strict în cheie freudiană (Thanatos și Eros) condiția umană, spectacolul ”Sălbaticul”, după Alejandro Casona, în regia lui Boris Focșa reprezintă o premieră națională și, totodată, o frumoasă și plăcută surpriză pentru publicul de teatru.

Întâlnirea publicului cu acest dramaturg spaniol emigrat în Argentina este o premieră în spațiul teatral românesc, spectacolul developând o paletă largă de culori umane care completează, cu mult umor, desenul final al umanității.

Un dramaturg cu totul special

”Unde există comic există și elementul dramatic, un aliaj pe care, în perspectivă, ar trebui să-l numim viață și să nu-l mai dispersăm. Alejandro Casona e un dramaturg spaniol cu totul special ce vine cu o viziune asupra civilizației oglindită de un om al naturii.

Această temă este extrem de actuală și, în prezent, conține un interes real venit din partea semenilor. Vorbim de o viziune absolut necesară astăzi când avem șansa să ne dăm seama cam cum se uită natura la noi, cum ne privește pe noi ca parte a unei civilizații constituite, ad hoc sau sui generis.

E un proces dual din care fiecare își extrage esența cunoașterii. Omul nu poate să rămână doar la nivelul naturii. El știe de la natură ce înseamnă viața și moartea. Dragostea o înveți de la om”, explică Boris Focșa, regizorul spectacolului și creatorul Teatrului Infinit.

Bilete

Bilete la acest spectacol se găsesc pe https://www.mystage.ro/spectacole/salbaticul-3640/ și pe https://teatruinfinit.ro/#spectacole .

Infinit Teatru Infinit dispune de-o echipă de creație care are la activ o experiență de mai bine de două decenii în domeniul artei teatrale; echipă care a realizat numeroase proiecte de teatru apreciate la diverse forumuri  și laureate a diverse premii internaționale.

Din prisma unei estetici teatrale moderne și a unei abordări inedite, Teatru Infinit își propune să reunească prin actul lui de creație diverse generații de actori, școli de teatru, viziuni artistice.

 

Fișă tehnică

Sălbaticul

După Alejandro Casona

Regia: Boris Focșa

 

Distribuția:

 

Răzvan Ilie / Robert Brage

Claudia Moroșanu/ Mara Baboianu

Stela Focșa

Marina Fluerașu

Vlad Oancea

Nicu Rotaru

Valentin Corneanu

Georgiana Herciu

Scenografia: Kimberly Ligia Vintilă

Light design: Alexandru Macrinici

Sound design: Alexandru Petrescu

Credit foto: Nicu Rotaru

 

 

Exit mobile version