Site icon Editia de Dimineata

O constănțeancă a devenit bursiera celui mai prestigios program al Universității Stanford

sursa: knight-hennessy.stanford.edu

Medicul român Sevda Memet din Constanţa va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume, potrivit ft.com.

Românca a primit o bursă din partea programului Knight-Hennessy, înfiinţat de John Hennessy, fostul preşedinte al Universităţii Stanford şi actualul preşedinte al Alphabet, compania care deţine Google, şi de Phil Knight, fondatorul Nike. Sevda Memet face parte din prima promoţie a acestui prestigios program care a ales 49 de bursieri din 3.601 de candidaturi primite din întreaga lume. Criteriile principale de selecţie au fost: independenţa în gândire, abilităţile de leadership, conştiinţa civică.

„Acest program aduce împreună cei mai buni studenţi din lume. Mă aştept ca ei să devină lideri în toate sectoarele, atât public cât şi privat, şi să găsească soluţii inovatoare care să facă lumea mai bună”, a declarat Phil Knight.

Bursierii vor urma cursuri în cadrul tuturor celor şapte şcoli ale Universităţii Stanford: Business, Ştiinţele Pământului, Ştiinţele Mediului Înconjurător şi Energie, Educaţie, Inginerie, Drept, Medicină. Sevda va urma un MBA la Stanford Graduate School of Business. Ea a absolvit Summa Cum Laude Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius din Constanţa şi vrea să ajute pacienţii afectaţi de cancer prin crearea primului sistem oncologic din România care se va axa pe medicină integrată şi testări genetice avansate.

sursa: catracalivre.com.br

Însuşi John Hennessy, supranumit „naşul Sillicon Valley”, i-a sunat personal pe fiecare dintre bursieri pentru a le da vestea cea bună. „Am ales studenţi care cred cu tărie în nevoia presantă a unui leadership mai bun în toate disciplinele şi în întreaga lume”, a spus Hennessy.

De curând, Sevda a mai avut o surpriză: ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, el însuşi absolvent al Universităţii Stanford, i-a scris ca să o felicite: „Este o realizare extraordinară să câştigi această bursă prestigioasă şi extrem de competitivă”, i-a transmis ambasadorul american într-o scrisoare scrisă de mână.

Sevda este rezident în departamentul Hematologie-Oncologie şi Boli Rare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, a primit mai multe premii la nivel naţional pentru cercetare medicală şi antreprenoriat medical şi a câştigat Marele Premiu al NASA pentru proiectul unei colonii sustenabile pe Marte.

La Stanford, toţi bursierii Knight-Hennessy vor locui în clădirea Denning House, a cărei construcţie este în desfăşurare, fiind localizată pe malul lacului Lagunita al universităţii. Clădirea va avea clase, camere speciale pentru întâlniri, discuţii şi cursuri, precum şi un spaţiu pentru cine şi evenimente. Bursierii vor primi ajutor financiar complet pe întreaga durată a programului, pentru studiile desfăşurate în cadrul departamentului ales la Stanford.

Exit mobile version