Site icon Editia de Dimineata

O echipă de medici a rămas să termine o operație pe inimă, deși spitalul era în flăcări (VIDEO)

Cred că după informația asta o să o lăsăm mai moale cu medicii ruși care se aruncă pe fereastră. Cel puțin pentru o vreme. Întâmplarea de mai jos s-a petrecut în orașul rusesc Blagoveșcensk, în Extremul Orient.

O echipă de chirurgi ruşi și personal auxiliar – opt persoane în total –  a încheiat vineri – cu succes – o operaţie pe cord deschis, în timp ce spitalul lor era devastat de un incendiu.

Operaţia, care avea loc la parterul clinicii de chirurgie cardiacă, nu a putut fi întreruptă din cauza incendiului, așa că o echipă chirurgicală de 8 persoane a rămas înăuntru. În tot acest timp tot spitalul – circa 130 de persoane era pe cale de a fi evacuat.

Odată terminată procedura chirurgicală şi după ce s-au asigurat că nimic nu ameninţa viaţa pacientului, salvatorii l-au evacuat şi au părăsit clădirea în flăcări, împreună cu el, pentru a-l conduce la alt spital.

Mutarea pacientului nu era o opțiune!

”Nu ne puteam întrerupe, trebuia să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia s-a terminat, fără dificultăţi”, a anunţat medicul Alentin Filatov.

Ce s-a întâmplat?

Potrivit serviciilor de intervenţie, un cablu electric a fost adus în blocul operator, după ce electricitatea a fost tăiată în clădire, iar ventilatoare au fost instalate în vederea evacuării fumului.

”Controlarea incendiului a fost complicată de faptul că focul era activ pe toată suprafaţa de 1.600 de metri pătraţi”, a anunţat adjunctul directorului Serviciilor pentru situații de urgenţă din regiune.

Circumstanța agravantă a fost faptul că  pavilionul era foarte vechi – fusese construit în 1907, pe vremea Țarului, iar tavanele erau din lemn uscat, ceea ce a dus la răspândirea rapidă a incendiului., scrie BBC.

Exit mobile version