Site icon Editia de Dimineata

O emisiune culinară din Japonia, al cărei prim episod a fost difuzat în urmă cu 65 de ani, a intrat Cartea Recordurilor Guinness

O emisiune culinară din Japonia, al cărei prim episod a fost difuzat în urmă cu 65 de ani, a intrat Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai longeviv program de gastronomie de pe micul ecran, a anunţat televiziunea publică japoneză NHK, transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

De la lansarea sa în 1957, emisiunea ”Kyo no Ryori” a prezentat aproape 46.600 de reţete, reflectând spiritul vremurilor, de la recesiunea economică până la emanciparea femeilor. ””Ce să gătesc azi la cină?’ este, cred eu, întrebarea perpetuă, pe care toată lumea şi-o pune”, a spus declarat în faţa jurnaliştilor producătoarea emisiunii, Mayumi Yanai, în timpul unei ceremonii organizate vineri la Tokyo.

Acest program culinar, a adăugat producătoarea, caută să ”răspundă cu sinceritate la această întrebare şi să se alinieze cu publicul nostru”.

Primul episod, difuzat în 1957, a fost dedicat unei reţete de curry în stil occidental gătit cu stridii, într-o perioadă în care unul din patru japonezi suferea de malnutriţie.

În timpul crizei globale a petrolului din anii ’70, emisiunea s-a adaptat şi a prezentat reţete ieftine pentru publicul afectat de probleme financiare.

În anii ’80, când femeile au început să intre în câmpul muncii, emisiunea s-a concentrat asupra reţetelor ce puteau fi preparate rapid. De asemenea, în vremurile moderne, emisiunea a început să prezinte reţete ”pentru bărbaţi”.

Exit mobile version