Site icon Editia de Dimineata

O librărie din Marea Britanie salvată de la faliment de un „tufiş alergător”

Sursă Foto: steempeak.com

O librărie veche de mai bine de 100 de ani, din Marea Britanie, a fost salvată de la faliment, pimind un număr mare de comenzi, după ce un angajat al acesteia a postat pe contul de Twitter un mesaj în care mărturisea că a avut parte de o zi „dezolantă ca un tufiş alergător”, întrucât nu reușise să vândă nicio carte, anunță Agerpres.

Angajatul de la Petersfield Bookshop a publicat în decursul zilei de marți o fotografie a librăriei, împreună cu un mesaj în care mărturisea că aceea fusese prima zi din istoria librăriei în care nu reușise să vândă nici măcar o carte.

Postarea angajatului a fost redistribuită de peste 7.000 de ori pe Twitter, printre care și celebrul scriitor britanic Neil Gaiman. În urma celor întâmplate, directorul librăriei s-a declarat „copleşit” de reacțiile utilizatorilor.

„Eu cred în această industrie, dar comenzile online şi grupul Amazon ne-au lovit foarte tare. A trebuit să îmi vând apartamentul pentru a menţine librăria pe linia de plutire şi dorm de cele mai multe ori pe un pat de campanie instalat în magazin. Avem multe planuri pentru viitor, despre cum să ne extindem şi să ne dezvoltăm, însă trebuie să ajungem mai întâi la acel moment”, a declarat el, potrivit Agerpres. 

Sursă Foto: internewscast.com

Patronul a mai dezvăluit și faptul că în urma acelui mesaj de pe Twitter a primit mai mult de 300 de mesaje de la internauți, care căutau diverse cărți, iar de aici comenzile au început să curgă, reușind să onoreze într-o sigură zi 95 de comenzi. Acesta a ținut să-i mulțumească și scriitorului Neil Gaiman, autorul unor romane precum „The Sandman”, „Coraline” şi „Good Omens”, pentru că a distribuit mesajul care i-a adus comenzi prin prisma notorietății sale.

Expresia „tufișului alergător”

În botanică, „tufișul alergător”, în engleză „tumbleweed”, este numit adesea și „nor de deşert”. Acesta este o plantă, parte a unei specii de plante, care odată ce ajunge la maturizare și se usucă, se desprinde sigură de rădăcină și se rostogolește datorită forței vântului.

Pornind de la acest fenomen, în limba engleză există o expresie care descrie momente de tăcere nedorită sau de inactivitate. Termenul mai este folosit și pentru a se referi la o situaţie în care declaraţia unei persoane este ignorată sau a fost prost înțeleasă de către public, fapt ce face ca în încăpere să se lase o tăcere asemănată cu imaginea dezolantă a unui deșert plin de tufișuri alergătoare.

Sursă Foto: steempeak.com

Exit mobile version