Site icon Editia de Dimineata

O nouă ediție Noaptea Cărților Deschise! Online

EdituraLitera îți dă întâlnire la o nouă ediție extraordinară a celui mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărților Deschise!

Este pentru al 9-lea an consecutiv când se organizează acest eveniment.

Fă loc în calendar pentru ziua de 23 aprilie, ca să fii alături de toți prietenii cărții:

Să vedem și care este programul…

Ora 9:00 Actrița Monica Davidescu, prietena cărților și a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care aflăm că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: “Copiii au puterea”, de Tom Adams, cu ilustrații de Sarah Walsh.

Ora 10:00 Lectura sensibilă a actriței Ioana Mărcoiu și povestea minunată a “Puiului de vulpe rătăcit” de Carolina Rabei, sigur va ajunge la inimilecopiilor de toate vârstele.

Ora 11:00 Îndrăgitul magician Marian Râlea citește o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoși urâți din savană – “Cei cinci urâți”, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler.

Ora 12:00 Actrița Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de “Povești pentru copii care au curajul să fie altfel”, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.

Ora 13:00 Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și promotoare a lecturii în toate formele sale, citește un fragment din cartea “Europa, o istorienaturală“, de Tim Flannery.

Ora 14:00 Actrița Ruxandra Maniu ne oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea “Zen. Arta de a trăi simplu”, de Shunmyo Masuno.

Ora 15:00 Marius Constantinescu, prezentator și realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor și al cărților, ne bucură cu o lectură dintr-o carte care a făcut istorie: “Wolf Hall” de Hilary Mantel.

Petrecerea continuă…

Ora 16:00 Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului “Anca și cărțile” citește câte un fragment din “Privighetoarea”, de Kristin Hannah și “Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot” de Marianne Cronin.

Ora 17:00 Actrița Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, extrasă din “Povestea mea”, cartea autobiografică a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Ora 18:00 Actorul Marius Florea Vizante oferă o lectură memorabilă din cartea semnată de William Saroyan, “Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri”.

Ora 19:00 Premieră online: piesa de teatru autobiografică “Nu sunt eu”, cu Maia Morgenstern, prin amabilitatea actriței Maia Morgenstern și a echipei Teatrului Dramaturgilor Români, pusă în scenă special  pentru cititorii din comunitatea Noaptea Cărților Deschise. Evenimentul va putea fi vizionat gratuit, pe bază de înscriere AICI .

Pasionații din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, 𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎 𝐷𝑟𝑒𝑝𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑟, evenimentorganizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor.

Exit mobile version