Site icon Editia de Dimineata

O româncă premiată de britanici pentru o descoperire revoluționară în domeniul Chimiei

Sursa: romania-insider.com

Câștigătoarea premiului „Royal Society of Chemistry Corday-Morgan Prize” 2018, a fost desemnată profesoara de la „Queen Mary University of London”, Magdalena Titirici.

Aceasta a primit importanta distincție pentru studiile sale din domeniul resurselor de energie regenerabile. Omul de știință român a reușit să producă biomasă la costuri foarte reduse din molecule nanostructurate de carbon în apă. De asemenea, Magdalena va primi 5 000 de lire sterline, o medalie și va finaliza un turneu de curs din Marea Britanie.

Sursa: en.wikipedia.org

Grupul său de cercetare minimizează procesul natural de formare a carbonului în laborator, proces ce ar dura undeva la câteva milioane de ani în natură.

Profesoara Titirici și grupul său de cercetare au reușit să imite procesul natural de formare a carbonului în laborator, un proces care durează milioane de ani în natură. Carbonul rezultat este apoi folosit pentru a construi tehnologii care produc energie regenerabilă, precum bateriile. De asemenea, echipa condusă de româncă folosește deșeuri biologice ca materie primă în acest proces sustenabil.

sursa: smith.edu

Deținătoarea premiului, a fost crescută și născută în București, unde a studiat chimia la Universitatea din București, după care a continuat studiile pentru doctorat în Germania, urmate de cele pentru un post-doctorat, potrivit romania-insider.com.

Societatea Regală de Chimie este organismul profesional al britanicilor pentru oamenii de știință din domeniul chimiei, o organizație non-profit cu o istorie de 175 de ani.

Exit mobile version