Site icon Editia de Dimineata

O trupă din Ucraina a făcut un cover după The Clash.  Faimosul „London calling”  devine „Kiev calling”. Este acum imnul de război al Ucrainei

Trupa punk ucraineană Beton a obținut aprobarea formației The Clash pentru a înregistra o nouă versiune a cântecului ”London calling”, relatează The Guardian.

”Kyiv Calling”, înregistrată lângă linia frontului și cu un videoclip din imagini de război are versuri care cheamă restul lumii să sprijine apărarea țării de invadatorii ruși.

Mesaj de rezistență

În ultimele zile, cei trei membri ai formației Beton au rescris versurile hitului, după ce au primit permisiunea de la membrii supraviețuitori ai The Clash, pentru a transmite un mesaj de rezistență și de ridicare a moralului, precum și pentru a cere ajutor altor țări.

Noua piesă a fost mixată în Los Angeles de producătorul muzical Danny Saber, fost membru al trupei Black Grape care a lucrat cu David Bowie și Rolling Stones.

Noile versuri fac aluzie la cererea Ucrainei de a intra în NATO, dar și la apelurile țării de a primi ajutor.

Toate veniturile din ceea ce este acum catalogat drept „imn de război” vor merge către Mișcarea de Rezistență din Ucraina Liberă (FURM) pentru a ajuta la finanțarea unui sistem de comunicații pentru alertarea populației cu privire la amenințări.

Vezi aici videoclipul…

…iar aici este originalul The Clash

 

Exit mobile version