Site icon Editia de Dimineata

O vară plină de medalii pentru sportivii români

Sportul românesc este mai mult decât fotbal, cu toate că acesta din urmă a acoperit mai toate știrile din categoria sport. Performanță și reușite sunt regăsite la românii sportivi din toate domeniile, acesta fiind și cazul celor mai noi medalii primite la diferitele competiții sau concursuri europene sau mondiale.

Bronz mondial la lupte

Ștefania Priceputu și Alexandra Anghel sunt două tinere sportive care au adus României bronzul la lupte, în cadrul competiției mondiale care are loc la Tempere, în Finlanda.

Ștefania Priceputu, cu dubla legitimare LPS „Petrache Triscu”, din partea clubului CSM Craiova a câștigat aurul la Campionatele Europene, iar Alexandra Anghel, de la Universitatea Craiova, cu bronz. Cele două tinere din Bănie nu s-au culcat pe o ureche și au urcat pe locul trei mondial, relatează Sptfm.ro.

Ștefania, categoria 44 kilograme, antrenată  de Valentin Baboșca, s-a impus în meciul decisiv, câștigând cu 8-6 în fața bulgăroaicei Fatme Ibraimova Mandeva, după ce pierduse semifinala cu viitoarea campioana Manami Uemo din Japonia, 2-12. Cealaltă tânără, pregătită de Aurel Cimpoeru, a câștigat partida cu 7-2, în fața niponei Naruha Matsuyuki. De asemenea, și ea pierduse semifinala în fața campioanei mondiale.

Pe podium și la Campionatele Mondiale de Alergare Montană

O altă competiție internațională la care au participat sportivii români este cea de alergare montană pe distanțe lungi, atât echipele de adulți cât și juniorii fiind premiați pentru performanțele lor.

Echipa feminină, formată din Denisa Dragomir, Cristiana Ghiţă, Iulia Găinariu şi Ingrid Mutter s-a clasat pe locul al treilea, fiind devansate de sportivele din Italia și Statele Unite ale Americii, este transmis de Jurnalul.ro.  Denisa Dragomir a primit și la individual mediala de bronz. Cu toate că echipa masculină nu a ajuns pe podium, Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcz, Viorel Palici şi Andrei Preda au ajuns pe locul patru.

Junioarele și juniorii au înscris de asemenea scoruri bune la competiția mondială dedicată lor, ce a avut loc la sfârșitul lunii iulie. Alexia Hecico, Gabriela Doroftei, Irina Bordeianu și Iulia Zudor, ne-au reprezentat la Campionatul Mondial și au reușit să ia aurul. Nici echipa băieților, formată din Dorin Rusu, Gabriel Bularda, Adrian Garcea şi Peter Herman, nu s-au lăsat mai prejos și au venit acasă cu locul al doilea mondial.

Și la probele de la Campionatele Europene desfășurate în Slovenia, tinerele speranțe au cucerit medalii, aur la individual pentru Gabriel Bularda, bronz pentru  Gabriela Andreea Doroftei, iar pe echipe, junioarele au câștigat argintul european.

Șase medalii la canotaj

În această vară au avut loc și Campionatele Europene la canotaj pentru juniori, care a avut loc în Tarkai, Lituania, iar echipajul feminin român de 8+1, format din Elena Danut, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Madalina Morosan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Stefania Petreanu au luat bronzul, este publicat de Sptfm.ro.

De asemenea, proba feminina de dublu rame si de echipajul feminin de patru vâsle au reușit să primească medaliile de aur. Alte două medalii de argint au fost câștigate la la patru rame feminin, cu echipajul format din Ioana-Irina Acsinte, Elena-Catalina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncanariu și Alina-Maria Baletchi și de dublu rame masculin, prin Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehac.

Tinerii români s-au afirmat și la proba patru rame fără cârmaci masculin, echipaj: Dumitru-Alexandru Ciobică, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc, care au luat bronzul.

Exit mobile version