Site icon Editia de Dimineata

Oamenii de știință reușesc din nou. Peşti fără oase intramusculare

O nouă realizare a cercetătorilor. Acesția au reușit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare, care îl face mai propice pentru consum.

Biologii chinezi de la Academia de Ştiinţe pentru Piscicultură au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul, iar rezultatele au fost, într-adevăr, cele așteptate.

Carasul, a cărui denumire ştiinţifică este carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, informează agerpres.ro.

Proiectul este „un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras” și ar putea avea „un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice”.

sursa foto:tulceanoastra.ro

Exit mobile version