Site icon Editia de Dimineata

„Obsesia cu vaccinarea este greșită”

Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, crede că obsesia cu vaccinarea este greșită.

În cadrul unui meeting, Dan Bucșa spune că doar vaccinarea este insuficientă, iar ea trebuie dublată de teste, cât mai multe.

„Britanicii testează între 1,2-1,9 milioane de oameni pe zi. Britanicii țin toate școlile deschise testând toți elevii de două ori pe săptămână. Britanicii trimit teste acasă întregii populații și dacă nu îmi ajung testele de acasă, pot să mă duc în 5 minute oriunde să fac un test gratuit”, a povestit Bucșa, într-o întâlnire cu mediul de afaceri.

Ce mai spune Dan Bucșa

“Dacă testul respectiv este pozitiv, îmi trimit și un test PCR, iar dacă și ăla este pozitiv: carantinarea se face la domiciliu, pot să primesc ajutor în caz că nu are cine să-mi cumpere de mâncare”.

“Boris Johnson spune că și carantinarea este parte din pachetul care a dus la reducerea numărului de cazuri. La mine în cartier, din peste 300.000 de oameni, în ultima săptămână am avut 4 cazuri de COVID-19 și zero morți. Adică ce fac britanicii, evident, funcționează”

De ce crede Dan Bucșa că vaccinarea singură nu funcționează

El a ales 3 țări care vaccinează mult mai mult decât românii: Ungaria (45% cu prima doză), Serbia cam la fel, iar Chile este peste două treimi din populație.

“Numărul de morți la milionul de locuitori zilnic: Ungaria este la maximul istoric undeva la 25 de morți la 1 milion, în condițiile în care a vaccinat mai mult decât România”, a mai arătat el. “Chile este undeva în al doilea deal  în condițiile în care acolo se termină vara. Adică au avut vreme foarte bună.”

“Ce au făcut britanicii foarte bine: au implicat medicii de familie. Oamenii de la țară nu au neapărat încredere în premier sau în niște militari care apar la televior, însă pot avea încredere în medicul care le prescrie pastile de nu știu câți ani”, a explicat Dan Bucșa.

În loc de concluzie

„Există experiențe și măsuri în toată lumea. Nu vara este problema, din punctul meu de vedere, ci ce se va întâmpla în toamnă. Dacă atunci ne paște riscul unei noi carantine, cred că problemele sociale vor fi mult mai grave decât ce am văzut în acest început de an”, scrie Hotnews.

Citește și:

După un an de pandemie, e din ce în ce mai clar că în aer liber ne e mai bine

Exit mobile version