Site icon Editia de Dimineata

Octavian Jurma, despre Omicron: “Puteți să vă imaginați un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor?”

Numărul infectărilor în rândul elevilor crește exponențial. Epidemiologul Octavian Jurma atrage atenția asupra acestui lucru și asupra faptului că așa cum e organizat acum sistemul în școli, vom ajunge în curând la colaps.

 

Azi am depășit deja pragul de 200 de copii internați în spital din cauza COVID-19 cu aproape o săptămână mai repede decât prognoza simplă pe baza ratei de creștere de săptămână trecută.

În acest ritm vom în trece de pragul de 250 minori internați până duminică și vom înregistra un nou record pandemic, cea mai mare rată de creștere a spitalizării în rândul copiilor de la debutul pandemiei.

Vedem și în rândul populației generale o creștere a ratei de spitalizare, la 2 săptămâni după debutul valului 5-Omicron, exact cum a fost și în cazul valului Delta.

Noroc că Omicron e „mult mai blândă decât Delta” și că școlile nu vor trece în online decât atunci când se vor umple spitalele pentru adulți. Că daca era, Doamne fereste, la fel de severă ca Delta ar fi trebuit să facă ceva guvernul să protejeze copiii de infectare.

Are perfect sens, nu-i așa? Ce poate fi mai normal în fata unei „banale gripe” decât să internezi copiii însoțiți de unul din părinți într-un spital de adulți? E o situație care garantează traume pe viață în țoață familia respectivă. Dar o fi mai bine decât vaccinarea într-o logică sectantă.

Asta în timp ce clasele rămân deschise până se vor identifica 3 elevi infectați (nu e clar dacă aceștia trebuie să fie simultan infectați sau e OK și la o lună distanță) când toată clasa merge în online după care se întoarce la scoală, daca mai sunt încă profesori care nu s-au infectat.

Ridicol este că părinții nu pot decide dacă copiii lor fac școlă online dar nu avem teste în școli care să indentifice copiii infectați, deci școala depinde tot de buna credință a părinților care nu vor să își testeze copiii nici pe gratis.

Puteți să vă imaginați un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor? Exclus să apară testele în școli până la finalul valului 5.

Probabil guvernații au decis că dacă părinții se tem (sau nu pot) să își vaccineze copiii cu vacinuri medicale, e mai eficient să le oblige copiii să se „vaccineze” cu „vaccinuri naturale” adică să îi încurajeze să se infecteze.

Faptul că Omicron este este o variantă mai periculoasă pentru copii a unui virus care a ținut „doar” 500 de copii pe zi în spitale în vârful valului Delta, din care peste 40 în ATI, are relevanță zero pentru conducătorii noștri. Asta evident nu îi împiedică în ultima vreme să se arate tot mai preocupați declarativ de educația și viitorul copiilor noștri.

E o nouă strategie care merită un nume dedicat. Infectionism să îi fie numele! De acum putem vorbi de logica infecționistă și de strategie infecționistă și de ideologie infecționistă.

Dar cu bieții profesori ce au? Desi, ar avea sens în logica infecționistă să ai și profesorii în spital simultan cu elevii și astfel clasa fizică se mută din scoală în spital. Vedeți cum totul are sens dacă schimbi paradigma de la protejare la infectare?

Profesorii merită salarii și pensii speciale mai mari ca generalii numiți și avansați politic, că ei sunt în linia întăi și mor mai rău ca pe vreme de război.

Exit mobile version