Site icon Editia de Dimineata

Olanda, pe locul întâi în topul destinaţiilor de studii pentru români

Interesul românilor pentru studiile universitare în străinătate este în creştere, susţin specialiştii.

Într-o conferinţă de presă, înaintea deschiderii, pe 1 octombrie, la Bucureşti, a Târgului Educaţional World Education Fair, Alexandra Bădescu, director general adjunct IntegralEdu, a precizat că Olanda este pe locul întâi în topul destinaţiilor de studii pentru români.

Alexandra Bădescu: În ediția din această toamnă vom avea prezente 28 de universități la târg, din 12 țări – Olanda, Danemarca, Elveția, Germania, Spania, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Austria, Bulgaria și România. Vor afla noutățile în domeniul educațional din străinătate, programele noi care sunt create de universități și de licee, programe cum ar fi creative business, artificial intelligence. Vor avea ocazia să afle bursele de care îi pot beneficia pentru studiul în străinătate. Rămâne în top Olanda, urmată de Marea Britanie, care înregistrează o cerere de 50% pentru toamna aceasta, față de anul trecut, urmată de Germania, Italia, Spania, Franța.

În acest proiect sunt peste 250 de instituţii de învăţământ partenere din lume şi peste 100 de experţi care oferă consiliere gratuit despre oferta şcolară.

Târgul va avea loc pe 29 septembrie, la Cluj-Napoca, iar a doua zi, la Constanţa.

Exit mobile version