Site icon Editia de Dimineata

Omicron și tulpinile sale prezintă un risc mai mic de a dezvolta “Long Covid”

Varianta Omicron a noului coronavirus prezintă mai puţine riscuri de a cauza COVID-19 de lungă durată în comparaţie cu variantele precedente ale virusului SARS-CoV-2, potrivit primului studiu de acest tip realizat în Marea Britanie şi publicat în The Lancet.

Folosind datele obţinute în urma studiului ZOE COVID Symptom, cercetătorii de la King’s College din Londra au descoperit că riscurile de a dezvolta COVID-19 de lungă durată după infectarea cu SARS-CoV-2 au fost cu 20%-50% mai mici în timpul valului Omicron din Marea Britanie în comparaţie cu valul de infectări provocate de varianta Delta.

Aceste cifre au variat, evident, în funcţie de vârstele pacienţilor şi de intervalul de timp care a trecut după ultima lor vaccinare împotriva noului coronavirus.

COVID-19 de lungă durată, care include simptome prelungite ce variază de la oboseală la confuzie cerebrală, poate fi o afecţiune epuizantă şi care poate să se manifeste timp de mai multe săptămâni sau chiar luni. Această afecţiune este tot mai mult recunoscută drept o problemă de sănătate publică, iar oamenii de ştiinţă din lumea întreagă au încercat să afle dacă Omicron prezenta un risc major care cauzează COVID-19 de lungă durată, aşa cum s-a întâmplat în cazul precedentelor variante ale noului coronavirus, scrie Agerpres.

 

Exit mobile version