Site icon Editia de Dimineata

OMS: Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor

Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor, au declarat oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ei au atribuit transmiterea coronavirusului noilor variante Alpha şi Delta, care sunt mai contagioase, scrie CNBC.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS,  este de părere că ”Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”.

O altă statistică îngrijorătoare

În timp ce numărul de cazuri noi de coronavirus continuă să scadă la nivel mondial, numărul deceselor nu a scăzut în acelaşi ritm, a mai spus el.

Numărul de cazuri noi a scăzut timp de şapte săptămâni la rând, cea mai lungă serie de declinuri pe care le-a văzut lumea de la începutul pandemiei. Dar numărul deceselor raportate săptămâna aceasta este încă similar cu cel raportat săptămâna trecută.

„În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, numărul deceselor nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a spus Tedros.

Peste 3,8 milioane de oameni au murit de Covid-19 în întreaga lume, de la începutul pandemiei.

Exit mobile version