Site icon Editia de Dimineata

OMS. “Sfârșitul pandemiei este aproape!”

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „sfârșitul pandemiei COVID-19 este aproape”, însă nu este momentul să se renunțe la măsurile de control al infecției.

„Niciodată nu am fost într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat Dr. Tedros în timpul unei conferințe de presă la sediul OMS din Geneva, Elveția. „Nu am ajuns încă acolo, dar sfârșitul este la vedere”.

„Un maratonist nu se oprește atunci când se vede linia de sosire”, a mai spus Dr. Tedros. „El aleargă mai mult, cu toată energia care i-a mai rămas. La fel trebuie să facem și noi.

“Acum este cel mai prost moment să ne oprim din alergat”

„Putem vedea linia de sosire, suntem într-o poziție câștigătoare, dar acum este cel mai prost moment să ne oprim din alergat, acum este momentul să alergăm mai tare și să ne asigurăm că trecem linia de sosire și că vom culege roadele întregii noastre munci.”

Dr. Tedros a avertizat că există riscul de a avea „mai multe variante, mai multe decese, mai multe perturbări și mai multă incertitudine” dacă lumea ar relaxa acum măsurile COVID.

OMS a raportat că peste 12 miliarde de doze de vaccin COVID au fost administrate în întreaga lume.

Numărul deceselor, în scădere

„Săptămâna trecută, numărul de decese raportate săptămânal din cauza COVID-19 a fost cel mai mic din martie 2020”, a declarat Dr. Tedros.

La nivel mondial, 10.935 decese COVID au fost înregistrate în săptămâna 5-11 septembrie, potrivit ultimului raport al OMS.

Aceasta reprezintă o scădere de peste 20% față de săptămâna precedentă.

Exit mobile version