Site icon Editia de Dimineata

Omul care a înființat prima multinațională și a adus bucurie și ușurare femeilor

S-a născut la 27 octombrie 1811, în Pittstown, New York și s-a sfârșit pe 23 iulie 1875, la Wigwam, la moşia sa din Marea Britanie. Era cel mai mic copil al morarului Adam Singer Reisinger, emigrat în 1803 din Germania, împreună cu soția sa, Ruth.

O singură pedală, și nu una de accelerație auto, a fost suficientă să îl facă să aducă fericire în rândul femeilor. Și ușurare.

Numele lui este Isaac Merritt Singer.

Fondatorul

Inventatorul american Singer este fondator al primei companii multinaţionale.

Isaac Merritt Singer a inventat prima maşină de cusut practică şi de succes, scutind astfel milioane de femei din întreaga lume de cusutul manual, aminteşte www.pbs.org, preluată de agerpres.ro. 

A reproiectat o mașină veche

În Boston, în anul 1850, un constructor de maşini i-a cerut lui Singer, pe atunci deja cunoscut ca inventator, să-l ajute să îmbunătăţească o maşină de cusut creată de ”Lerow and Blodgett Company”.

În loc să repare maşina, Singer a reproiectat-o prin instalarea unei pedale de picior.

Noul design a ajutat şi la păstrarea firului de cusut fără să se rupă cu ajutorul invenţiei dispozitivului poziţionat de-a lungul mesei de lucru, care păstra firul la capătul său.

Primul înlocuitor eficient pentru cusutul de mână

A fost primul înlocuitor eficient pentru cusutul manual, putând efectua 900 de cusături pe minut, o îmbunătăţire revoluţionară faţă de ritmul atins de un cusător, de 40 de cusături pe minut, evidenţiază sursa citată.

În timp ce primele maşini de cusut Singer au fost destul de scumpe şi voluminoase, inventatorul a dezvoltat curând un sistem de producţie în masă de elemente substituibile şi a lucrat la reducerea dimensiunilor şi a greutăţii maşinilor.

A făcut studiu de piață

Încă de la început, a analizat piaţa şi a ţintit vânzarea către femeile casnice. După mai multe îmbunătăţiri aduse, a reuşit să-şi vândă maşinile cu 10 dolari fiecare, transformând produsele sale în simboluri ale statutului şi încrederii în sine pentru familiile americane obişnuite.

Singer şi-a promovat produsele în showroom-uri atrăgătoare şi a susţinut vânzările cu ajutorul mecanicilor de reparaţii, instructorilor de cusut şi al distribuţiei rapide de piese, creând o reţea de servicii la nivel naţional.

În plus, a extins producţia peste hotare.

În 1855, SINGER® este deja cel mai mare producător de mașini de cusut din lume. Deschide la Paris primul birou extern de reprezentare comercială, devenind prima companie internațională din lume. Cu noul model de mașină de cusut, Singer câștigă premiul I la Târgul Internațional din Paris, potrivit singer-shop.eu.

Spre monopolul mondial

În 1863, când inventatorul şi croitorul american Ebenezer Butterick a început să vândă tipare de croitorie pe hârtie, Singer devenise cea mai populară maşină de cusut din America şi se îndrepta spre un monopol mondial. De altfel, în 1867 se construia la Glasgow, în Scoția, prima fabrică Singer din Europa.

Isaac Singer a murit la 23 iulie 1875, la Wigwam, moşia sa britanică, aminteşte sursa citată.

Exit mobile version