Editia de Dimineata

Opera din Sydney s-a redeschis după zece luni

Opera din Sydney s-a redeschis după zece luni de pauză impusă de pandemie, dar și de unele renovări.  Este pentru prima dată în istoria sa de aproape 50 de ani când opera a fost închisă. Faptul că până acum ea avea activitate 365 de zile pe an reprezenta un evident motiv de mândrie.

Marți a avut loc premiera operetei „Văduva veselă” în faţa unui număr limitat de spectatori, un semn de speranţă pentru industria divertismentului, care se află în impas de la începutul pandemiei de COVID-19.

Opera din Sydney s-a redeschis

„Revenirea în sala de spectacole a fost foarte emoţionantă pentru întreaga echipă”, a spus  Lyndon Terracini, director artistic al Operei din Sydney.

„Cred că pe parcursul acestui an, celelalte săli de operă se vor deschide foarte repede, iar oamenii se vor întoarce în sălile noastre cu speranţă”, a adăugat el.

Spectacolele în interior nu au fost strict interzise în ultimele luni, însă opera nu şi-a deschis porţile pentru public şi a trebuit să amâne reluarea spectacolelor din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în decembrie la nivel local.

De atunci, masca este obligatorie în sălile de spectacole, iar autorităţile ar putea institui măsuri mai ferme dacă numărul de infectări nu se va reduce.

Exit mobile version