Site icon Editia de Dimineata

Optimiştii trăiesc mai mult. Fii optimist!

Un studiu publicat de revista clinicii Mayo din Rochester arată că optimismul creează o mai bună stare de sănătate și chiar prelungește viața. Optimiştii trăiesc mai mult!

După un studiu care a durat peste 30 de ani, cercetătorii au descoperit că pesimiştii prezintă o creştere cu 19 la sută a riscului de deces prematur.

Aceste constatări nu fac decît să confirme ceea ce bunul simţ le spusese demult oamenilor. Și anume că „spiritul şi corpul se influenţează reciproc şi că modul de abordare a vieţii are influenţă asupra stării de sănătate”, au explicat medicii.

Ei au recunoscut, însă, că nu ştiu de ce anume şi prin ce proces dispoziţia spiritului influenţează durata vieţii.

Optimiştii trăiesc mai mult. Cu…15%

Un alt studiu înaintează și câteva cifre importante.

Oamenii optimiști trăiesc cu până la 15% mai mult decât pesimiștii, potrivit unui nou studiu care cuprinde mii de oameni și 3 decenii.

Oamenii de știință au combinat date din două studii mari, pe termen lung: unul cu 69.744 de femei și altul cu 1429 de bărbați. Toți completând chestionare care și-au evaluat sentimentele cu privire la viitor.

După controlul condițiilor de sănătate, comportamente precum dieta și exercițiile fizice și alte informații demografice, oamenii de știință au reușit să arate că cele mai optimiste femei (primii 25% în aceste teste) trăiau în medie cu 14,9% mai mult decât colegii lor mai pesimisti.

Pentru bărbați, rezultatele au fost puțin mai dramatice. Cei mai optimiști din grup au trăit cu 10,9% mai mult decât colegii lor, în medie. Totul este descris într-un studiu Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cele mai optimiste femei aveau, de asemenea, 1,5 ori mai multe șanse să ajungă la 85 de ani decât femeile mai puțin optimiste. În timp ce bărbații cei mai optimisti aveau 1,7 ori mai multe șanse să ajungă la acea vârstă.

Oamenii de știință sugerează că o mentalitate optimistă poate promova comportamente sănătoase. Cum ar fi exercițiile fizice și dietele sănătoase. Și poate ajuta persoanele să reziste tentației impulsurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul și băutul.

Optimistii se pot ocupa, de asemenea, de stres mai bine decât pesimiștii, alegând să urmărească obiective pe termen lung, mai degrabă decât recompense imediate, atunci când se confruntă cu o situație dificilă.

În concluzie – Don’t Worry, Be Happy!

Foto Pixabay

Citește și:

Studiu: Sănătatea creierului este influențată de domiciliul persoanei

Exit mobile version