Site icon Editia de Dimineata

Oradea găzduiește expoziția de artă fotografică Kerekes István, 12 noiembrie – 19 decembrie 2022

După succesul de care s-au bucurat expozițiile de artă fotografică organizate în acest an de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) cu lucrările unor artiști fotografi din India, România, Turcia, Ucraina și Ungaria, de această dată,  pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România au fost instalate 72 de fotografii monocolor și color de o ținută artistică fără precedent, realizate de către unul din cei mai mari artiști fotografi ai lumii.

Expoziția de artă fotografică organizată în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, prin Secția Muzeul Orașului Oradea, și cu sprijinul Summit Agro România, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), este alcătuită din lucrările reputatului artist fotograf Kerekes István EFIAP/ d3 din Mosonmagyaróvár (HU), scrie Crisana.ro.

Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii și medalii naționale și internaționale. Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia și portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincție a Federației internaționale recunoscute de UNESCO: distincția Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3).

În perioada în care a preluat distincția, în lume existau doar 5 artiști fotografi cu asemenea distincție, el fiind cel mai tânăr printre ei! Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei. Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul „Yelena”, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente.

În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial. Creațiile sale pot fi admirate pe site-ul personal: www.kerekesistvan.com.

Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea și a reda un lucru inedit și a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmașii noștri. Totodată, înseamnă să le arăt celorlalți minunile din jurul nostru, dar și să scot în evidență greutățile și luptele care fac parte din viața noastră. A surprinde magia momentului și a-l face nemuritor – acesta este scopul creațiilor mele”, precizează artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției a debutat sâmbătă, 12 noiembrie 2022, în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Secția Muzeul Orașului Oradea, în prezența autorului.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, care va interpreta mai multe piese din repertoriul maghiar:  „Berceuse” de Zsolt  Nándor, „Seară la secui” de Bartók Béla, „Arioso” de Farkas Ferenc și „Romance oublier” de Liszt Ferenc.

Expoziția reputatului artist fotograf din Ungaria se va putea vizita până la data de 19.12.2022, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00 (luni – închis). Imaginile expuse la Oradea se pot admira și pe site-ul Asociației internaționale: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/07/.

Imaginile se vor putea viziona în perioada noiembrie – decembrie  și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din Oradea.

Foto Kerekes István, www.kerekesistvan.com.

Exit mobile version