Site icon Editia de Dimineata

Orele la care mâncăm ne afectează sănătatea mintală

Un nou studiu adaugă dovezi că ora mesei poate afecta sănătatea mintală, inclusiv nivelul de depresie și starea de spirit legată de anxietate.
Cercetători de la Brigham and Women’s Hospital au conceput un studiu care a simulat munca de noapte și apoi au testat efectele mâncatului în timpul zilei și pe timp de noapte față de mâncatul numai în timpul zilei, scrie medicalxpress.com.
Echipa a descoperit că, printre participanții din grupul care a mâncat în timpul zilei și pe timp de noapte, nivelurile de dispoziție asemănătoare depresiei au crescut cu 26% și nivelurile de dispoziție asemănătoare anxietății cu 16%.
Participanții din grupul care s-a hrănit numai în timpul zilei nu au experimentat această creștere, ceea ce sugerează că ora mesei poate influența vulnerabilitatea dispoziției. Rezultatele sunt publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences.
„Momentul mesei se conturează ca un aspect important al nutriției, care poate influența sănătatea fizică. Dar rolul cauzal al momentului de consumare a alimentelor asupra sănătății mintale rămâne de testat. Sunt necesare studii viitoare pentru a stabili dacă schimbările în timpul mesei pot ajuta persoanele care se confruntă cu tulburări depresive și de anxietate/anxietate.

Sursa foto: unsplash.com

Exit mobile version