Site icon Editia de Dimineata

Organizația Mondială a Sănătății. A doua săptămână-record cu cazuri de COVID. India, aproape jumătate dintre infecțiile globale

Chiar dacă în Europa lucrurile par a se așeza, iar Statele Unite se pregătesc de deschidere, situația din India și America de Sud produce pentru a doua săptămână consecutiv un record negativ.

Numărul cazurilor de COVID-19 în lume a ajuns miercuri la 5,7 milioane, un nou record săptămânal consecutiv, fiind cea mai ridicată cifră a contagierilor confirmate de la declanşarea pandemiei în urmă cu 17 luni.

Acest nou prag, atins în mare parte în urma valului grav al pandemiei cu care se confruntă India, a început acum nouă săptămâni odată cu creşterea numărului de infecţii în statisticile globale, a confirmat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Săptămână-record cu cazuri de COVID

Numărul deceselor atribuite COVID-19 a continuat să crească în ultima săptămână şi timp de nouă săptămâni consecutiv, cu 93.000 noi decese.

Raportul epidemiologic săptămânal al OMS arată că India concentrează în prezent 90% dintre cazurile şi decesele din regiunea de sud-est a Asiei.

La nivel mondial, India reprezintă 46% din totalul infecţiilor globale şi 25% din decesele înregistrate.

Exit mobile version