Site icon Editia de Dimineata

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Timişoara

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va conferenţia la Timișoara, la începutul lunii aprilie. Invitaţia i-a fost lansată de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Lui Orhan Pamuk îi va fi decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa, scrie putereaacincea.ro.

Prima dintre acestea va avea loc luni, 3 aprilie 2023, de la ora 19.30, în Aula Magna a UVT, când Orhan Pamuk va oferi o viziune asupra culturii și literaturii spațiului de frontieră situat între Orient și Occident, participând la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu. Cei interesaţi să participe la acest eveniment, la care intrarea este liberă, sunt invitaţi să se înscrie prin completarea unui formular.

În 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, într-o festivitate specială pentru spațiul cultural și intelectual românesc și european, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Participarea la această ceremonie academică este, de asemenea, liberă, fiind însă necesară înscrierea prin intermediul unui formular care poate fi completat accesând acest link.

Foto: Ozan Kose

Exit mobile version