Site icon Editia de Dimineata

Ovidiu Lipan Țăndărică împlinește 67 de ani. „Oriunde mă duc în lumea asta, tot român mă simt”

Muzician, compozitor și baterist român, Ovidiu Lipan a fost membru  în trupele cunoscute de rock din România, Roșu și Negru și Phoenix.

Născut pe 31 ianuarie 1953 la Iași, acesta și-a făcut debutul în lumea muzicii la vârsta de nouă ani, când a intrat în trupa Crystal(Club69). A urmat studiile la școala de muzica și a învățat de mic să cânte la tobe, şi a studiat, de asemenea, vioară, clarinet, acordeon. În 1977, a plecat în Germania cu trupa Phoenix, iar un an mai târziua a înființat Madhouse cu Josef Kappl şi Erlend Krauser, în același timp a învățat la Academia de Jazz W. Hartman. A participat la mai multe festivaluri și concerte internaționale cu trupa sa, iar după Revoluția din 1989, a revenit în România, spune agerpres.ro.

Acesta a trecut prin mai multe genuri muzicale, rock, jazz, pop, rock simfonic, talentul său artisitic aducând în prim-plan mai multe titluri din discografia sa precum: ”Roşu şi Negru” (single,1971), Oameni de Zapada (single, 1974), ”Imnul Copiilor” (single, 1974), (cu formaţia ”Roşu şi Negru”); ”Cantafabule” (1975), ”Transsylvania” (1981), ”Timişoara” (1992), ”Aniversare 35” (1997), ”Baba Novak” (2005). 

A fost premiat de-a lungul timpului cu mai multe distincții dintre care amintim: ,,Premiul de excelenţă”, acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor și Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

 

 

Sursă foto: 9 AM

Exit mobile version