Site icon Editia de Dimineata

Pagubele pandemiei de coronavirus: 10 milioane de litri de bere vor ajunge la gunoi

Efectele pandemiei de coronavirus se resimt și asupra industriei de bere. Potrivit Asociația berarilor din Franța, mai bine de 10 milionae de litri de bere, echivalentul a patru piscine olimpice, vor fi aruncați, pentru că urmează să expire, informează Digi24.

Această bere este una artizanală, iar de cele mai multe ori este și nepasteurizată, fapt ce face ca termenul de valabilitate să fie unul relativ scurt, drept urmare se va strica mult mai rapid decât cea cu care suntem cu toții obișnuiți.

„Aceste beri au un conținut mare de hamei și dacă sunt păstrate prea mult timp, când petrec 2-3 luni în depozit, își pierd aroma, gustul și mirosul”, a declarat Maxime Costilhes, șeful asociației, pentru AFP, potrivit sursei citate anterior.

În Franța, la fel ca în multe alte state europene, barurile, cafenelele și terasle sunt închise, turismul și festivalurile asemenea. Cu toate că, Franța este recunoscută pentru podgoriile sale însorite și pentru vinurile de calitate, în ultima perioadă, berea artizanală a început să apară printre opțiunile consumatorilor.

Însă acum, munca a peste 300 de berari, care produc aproximativ 98% din berea franceză au în total pagube estimate la 10 milioane de bere artizanală care va ajunge la gunoi, iar banii pierduti se reduc la câteva milioane de euro.

Sursă Foto:

Exit mobile version