Site icon Editia de Dimineata

Palatul Elisabeta se redeschide pentru vizitatori

Expoziţia de la Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, a anunţat Familia Regală pe contul de Facebook. Publicul este așteptat în perioadele 2 – 18 aprilie şi 8 mai – 6 iunie, în intervalul orar 10.00 – 13.00 și 14.00 -17.00.

Reprezentanţii Casei Regale anunţă că expoziţia va avea elemente de noutate. Nu este necesară o rezervare în prealabil

„Vizitatorii se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este Şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin Intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului). Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenţi şi pensionari 20 RON; pentru adulţi 40 RON”, precizează sursa citată.

Pentru grupuri, organizatorii pot fi contactaţi la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro.

Expoziţia a fost închisă la sfârşitul zilei de 8 noiembrie, din cauza situaţiei sanitare din România generată de pandemia de COVID-19.

Palatul Elisabeta

Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, palatul nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944.

Între anii 2001-2017 a fost reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea lui în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții.

Începând cu anul 2020, palatul a devenit sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.

Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să construiască palatul în doar un an.

Foto credit: Palatul Elisabeta
Exit mobile version