Site icon Editia de Dimineata

Pandemia a dat aripi depresiei. Creșterea este cu 25% doar în primul an

​Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 40 de milioane de persoane din Uniunea Europeană – echivalentul a 4,3% din populația UE – suferă de depresie.

Pandemia nu a făcut decât să accentueze acest lucru.

În ultima perioadă, efectele psihologice ale pandemiei cauzată de COVID-19 au determinat o creștere masivă la nivel global a incidenței anxietății și depresiei, cu 25% doar în primul an de pandemie.

Este foarte probabil ca această cifră să fie și mai mare în prezent.

Pe de altă parte, contextul pandemiei a făcut subiectul depresiei mai relevant și mai prezent ca niciodată, medicii și academicienii din întreaga lume numind-o „Pandemia tăcută” sau „Pandemia paralelă”.

În acest context, a fost lansată „Analiza politicilor și a îngrijirii depresiei în România”, raport care propune actorilor interesați o serie de acțiuni recomandate pentru îmbunătățirea managementului și îngrijirii pacienților cu depresie în România. Raportul a fost lansat cu sprijinul Janssen, companiile farmaceutice ale Johnson&Johnson în România.

Managementul depresiei

Raportul „Analiza politicilor și a îngrijirii depresiei în România” se concentrează pe patru domenii cheie identificate ca priorități de îmbunătățire a managementului depresiei:

Servicii integrate și complete pentru depresie;

Date pentru stimularea îmbunătățirii mijloacelor de îngrijire a depresiei;

Implicarea și responsabilizarea celor care suferă de depresie;

Utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți accesul la îngrijire.

Raportul a fost lansat în cadrul evenimentului „Invizibili, dar reali – o perspectivă integrată asupra managementului depresiei în România”.

Exit mobile version